6 Eylül 2016 Salı

Ordu belediye baskani tedes açıklaması



ordu belediye başkanı Enver yılmaz basın mensuplarının sorularını cevapladi.Tedes hakkinda ilginç tespitlerde bulundu yorumu size bırakıyoruz

TEDES’i Türkiye’de 3-4 firma var. Alamayanların ciddi lobisi var, bizim ilimizde olduğu gibi. Biz TEDES’ten Emniyet Genel Müdürlüğünün hazırladığı bir şartnameyle, onayıyla aldık. Yüzde 30’u eğer belediye yapacaksa geliri kendi, geliri yoksa kalanı ilgili firmalarla belirleniyor. Bizim yaptığımız ihaleyle yüzde 12’si yapımcı firmaya, kalan yüzde 17’si Büyükşehir Belediyesi’nin geliri. Yüzde 70’i hazineye gidiyor. Bu firma FETÖCÜmü yasakla, firmalarla ilgili güvenlik soruşturmasını Emniyet kendisi yapıyor.
Sabah gazetesi yazı yazmış, yarın onlar benimle yayın yapacak. TEDES’te 30-40’la gidene ceza yazma yok. Yazan arkadaşımızın yazısı benim elimde. ‘Yasal çeket, yasal eşkiya, haraç paylaşım’ kim yazıyor bunu. Muhatabı kim bunun.
 TEDES’ten sonra ölümlü ve yaralamalı en az trafik kazası Ordu’da. Ordu üçüncü sırada. 55,61,28 plakaya sürekli cezamı yazıyoruz. Kırmızı ışıkta geçene ceza yazıyoruz dünyanın her yerinde yazılıyor. Şehir içinde 78’i aşana ceza yazıyoruz, şehirler arası 121’le gidene ceza yazıyoruz. TEDES öncesi Ordu, Ünye, Fatsa’daki ceza sınırı 50 idi, biz bunu 78’e çıkardık. Buradaki hedef büyükşehir belediyesi. Biz vazgeçtiğimiz takdirde başkaları devreye girecek bu işin pazarlığında olacak. Bu süreç 3.5 yıl sonra bitiyor. Ordu’dan geçen bir belediye başkanı maçka belediye başkanı 159’la Ordu’dan geçmiş. Ordu’dan geçerken kötü, Giresun, Artvin, Samsun’dan geçerken iyi. Geçte göreyim seni. Şimdi Rize’de uyguluyor, Giresun, Trabzon, Samsun’da başladı.
Akşama kadar ulusal televizyonda bana çakıyorlar. TEDES’ten para alamıyoruz. Çevreyolu olur TEDES’i kaldırırsın, çevreyolun yok, burası Giresun gibi çevre yolu olan yol değil. Trabzon, Rize gibi çevre yolu olan değil. Bizde araç sayısı 2 aydır 130 binin altında değil. Bu TEDES olmasa bu saatte kuyruk olur. Hemşerilerimiz bize TEDES konusunda destek verdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder